Wedstrijdverslagen seizoen 2012-2013

Share

Speeldag 1: KSK Meeuwen – KFC Eksel 1-3

Di Sancarlo lukte een vroege openingstreffer voor nog steeds verzwakt Meeuwen, dat verdiend gelijke tred hield. Kort na de herneming kon Wilockx gelijkstellen. Meeuwen vond nu geen antwoord en moest langs Goutsmet op hoekschop een tweede treffer toestaan. Op een identieke wijze zorgde Wilockx voor de eindscore

Opstelling: Vrijsen, Ulrich Kelchtermans, Bens, Plessers, Moons, Jochen Jansen, Bekaert (46′ Ince), Wielockx, Knevels (80′ Lemmens), Goutsmet (88′ Heylen), Brusselaers.

Doelpunten: 10′ Disancarlo 1-0, 50′ Wielockx 1-1, 55′ Goutsmet 1-2, 71′ Wielockx 1-3.

Toeschouwers: 200.

Speeldag 2: KFC Eksel – Verbroedering Maasmechelen 1-1

Beide ploegen deden hun best om het maximum te behouden, maar zijn er niet in gelukt. De thuisploeg nam de betere start en zag deze met een doelpunt bekroond midden de eerste helft. Dit was het moment dat de bezoekers wat actiever werden in de aanval, maar voorlopig geen succes kende. Vlak na het uur werd een domme fout in de thuisdefensie afgestraft en kregen beide ploegen wat ze verdiende.

Opstelling: Vrijsen, Bens, Brusselaers, Goutsmet, J. Jansen, U. Kelchtermans, Knevels, Moons , Plessers, Wielockx, Ince (65′ Heylen).

Doelpunten: 25′ Bens 1-0, 60′ Mullenmeister 1-1.

Toeschouwers: 120.

Speeldag 3: FC Helson – KFC Eksel 1-1

Na dom handspel van Geuyns knalde Jansen de bezoekers op voorsprong. Helson herstelde het evenwicht, maar Eksel bleef de gevaarlijkste ploeg via o.a. Moons en Ince. Na de rust kwam Helson opzetten. Stas zonderde Erkalkan af voor doel en die miste niet. Helson ging nog op zoek naar de zege maar die zat er niet in.

Opstelling: Vrijsen, U. Kelchtermans, Bens, Plessers, Moons, Ince (65′ Heylen), Wielockx, Knevels, Goutsmet (83′ Lemmens), Janssen, Brusselaers.

Doelpunten: 15′ Janssen (strafschop) 0-1, 47′ Erkalkan 1-1.

Toeschouweers: 160.

Speeldag 4: KFC Eksel – GS Beek 1-1

In de tiende minuut claimde de thuisploeg een penalty voor handspel bij de bezoekers, maar de scheidsrechter had niets gezien. Eksel speelde heel gesloten en brak slechts sporadisch uit. Vroeg in de tweede helft stond Ince goed geplaatst om een inzenden van Moons binnen te knikken en de thuisploeg op 1-0 te brengen. Maar kort voor affluiten trapte Hussein van haast op de doellijn nog binnen: 1-1.

Opstelling: ?

Doelpunten: 60′ Ince 1-0, 86′ Hussein 1-1

Toeschouwers: ?

Speeldag 5: Sporting Wijchmaal – KFC Eksel 1-6

De thuisploeg, die vorig weekend zijn eerste zege boekte, was erop gebrand om van de buren te winnen. Helaas verkeerde Sporting in een echte offday en keek het al vroeg tegen een 0-2-achterstand aan. De 1-2 zorgde voor een sprankeltje hoop, maar de bezoekers gaven geen cadeaus weg. Op het uur was de wedstrijd dan ook gespeeld, daarna deed Eksel er nog wat goals bij.

Doelpunten: 6′ en 8′ Goutsmet 0-1 en 0-2, 25′ Houben 1-2, 34′ Wielockx 1-3, 60′ Goutsmet 1-4, 76′ Kelchtermans U. 1-5, 84′ Kelchtermans F. 1-6

Speeldag 6: KFC Eksel – Real Neeroeteren-Maaseik 2-2

Na een evenwichtige start kwamen de bezoekers verrassend op voorsprong. De thuisploeg probeerde het spelbeeld over te nemen en schiep hierbij meermaals doelgevaar. Net voorbij het halfuur klom de thuisploeg verdiend op gelijke hoogte. Na rust bleef de wedstrijd goed op en neer gaan en kregen beide ploegen meermaals de gelegenheid om op voorsprong te komen. Zij hielden de spanning erin tot in de laatste minuut tot de thuisploeg op voorsprong kwam en dacht de buit binnen te hebben. Diep in blessuretijd en tot groot ongenoegen wisten de bezoekers alsnog gelijk te stellen.

Opstelling: Vrijsen, Bens, Brusselaers, Goutsmet, Ince (75′ F. Kelchtermans), J. Jansen, U. Kelchtermans, Knevels, Moons, Plessers (46′ Hollanders), Wielockx (67′ Bekaert).

Doelpunten: 12′ G. Coenen 0-1, 32′ J. Janssen 1-1, 90′ U. Kelchtermans 2-1, 92′ Rogiers 2-2.

Toeschouwers: 185.

Speeldag 7: KFC Eksel – FC Turkse 5-1

De thuisploeg zag een snelle start mooi afgerond worden met een doelpunt. De bezoekers trokken meteen daarna ten aanval en halfweg de eerste helft hingen de bordjes gelijk. Niet voor lang echter, want de thuisploeg ging nog met een 3-1-stand rusten. Na rust drongen de bezoekers nog even aan, maar toen de thuisploeg een kwartier voor tijd scoorde, brak de veer helemaal.

Doelpunten: 8′ Goutsmet 1-0, 20′ Takiran 1-1, 25′ Jansen 2-1, 36′ en 75′ Goutsmet 3-1 en 4-1, 77′ Wielockx 5-1.

Speeldag 8: Nevok Gruiitrode – KFC Eksel 5-0

Gruitrode overtroefde de bezoekers uit Eksel op valle vlakken. Eksel vermocht zowel verdedigend als aanvallend niets en droop af met zware 5-0-cijfers.
optimaal van genoten. De thuisploeg liep vroeg in de wedstrijd uit. Nadien drukte Verbroedering haar stempel meer op de wedstrijd en tekende de gelijkmaker aan. Vlak na de rust scoorde Diamantini. Na een onnodige tackel in de zestien van Thijs legde Tommissen van op de stip de eindstand vast.

Opstelling: Vrijsen, Rutten, Ulrich Kelchtermans, Plessers (70′ Frederik Kelchtermans), Moons, Ince, Bekaert, Wielockx, Goutsmet, Jochen Jansen, Brusselaers.

Doelpunten: 5′ op de Locht 1-0, 10′ Smits 2-0, 38′ Vandersteegen 3-0, 50′ Vandersteegen 4-0, 75′ Peeters 5-0.

Toeschouwers: 130.

Speeldag 9: KFC Eksel – Sp. Grote Heide 3-3

Eksel nam de beste start maar de bezoekers kwamen verrassend op voorsprong. De thuisploeg wist al snel gelijk te stellen en zelfs verdiend met voorsprong de rust in te gaan. Toen de thuisploeg vlak voor het uur nog verder uitliep leek de wedstrijd gespeeld, maar Daems alleen voor doel bracht zijn ploeg terug in de wedstrijd en Kessels stelde zelfs nog gelijk.

Opstelling: rijsen, Rutten (85′ N. Jansen), U. Kelchtermans, F. Kelchtermans (75′ Ince), Bekaert, Moons (45′ Plessers), Wielockx, Knevels, Goutsmet, J. Jansen, S. Brusselaers.

Doelpunten: 15′ Maes 0-1, 30′ J. Janssen 1-1, 38′ Goutsmet 2-1, 55′ Goutsmet 3-1, 60′ Daems 3-2, 93′ Kessels 3-3.

Toeschouwers: 275.

Speeldag 10: As VV – KFC Eksel 0-3

De thuisploeg kwam aardig uit de startblokken maar bij de eerste noemenswaardige tegenstoot van de gasten was het meteen raak. Wielockx mocht oprukken en met een mooi schot stond het 0-1. Toen dezelfde speler na de koffie de score snel verhoogde, voelden de gastheren de bui al hangen. Tien minuten later deed Goutsmet de deur helemaal dicht waarna het voor As aftellen werd tot het eindsignaal.

Opstelling: Vrijsen, Rutten, Ulrich Kelchtermans, Bens (80′ Niels Jansen), Frederik Kelchtermans, Bekaert, Wielockx, Knevels, Goutsmet (82′ Lemmens), Jochen Jansen (38′ Ince), Brusselaers.

Doelpunten: 17′ Wielockx 0-1, 57′ Wielockx 0-2, 67′ Goutsmet 0-3.

Toeschouwers: 100.

Speeldag 11: KFC Eksel – RC Peer 0-3

De thuisploeg die zijn spelverdeler Jochen Janssen miste, verkeerde in een ware offday. Ondanks alles kregen Kelchtermans en De Coster de mogelijkheid om de thuisploeg op voorsprong te brengen, maar de paal bracht redding. Na rust waren de bezoekers de betere ploeg en werkten de weinige kansen af. Een kwartier voor tijd kregen de bezoekers nog een strafschop die de thuisdoelman stopte.

Opstelling: Vrijsen, Rutten, U. Kelchtermans, Bens, Moons, Bekaert (68′ Lemmens), Wielockx, Knevels, Goutsmet, F. Kelchtermans, Brusselaers.

Doelpunten: 58′ Kosten 0-1, 85′ Maes 0-2, 90′ Gielen 0-3.

Toeschouwers: 180.

Speeldag 12: Zutendaal VV – KFC Eksel 4-2

Zutendaal beheerste de wedstrijd. Na de rust drukte Eksel de thuisploeg terug op de eigen speelhelft, maar het kwam niet verder dan een aansluitingstreffer. Op een kwartier van het einde nam Diamantini alle twijfel over de winst weg.
Opstelling: Vrijsen, Rutten, U. Kelchtermans, Bens, Moons, F. Kelchtermans (75′ Bekaert), Wielockx, Knevels, Goutsmet, Jochen Jansen, Brusselaers.

Doelpunten: 30′ Vanheeswijck 1-0, 39′ Vanheeswijck 2-0 (str.), 55′ F. Kelchtermans 2-1, 57′ Vanheeswijck 3-1, 60′ Goudsmet 3-2, 75′ Diamantini 4-2

Speeldag 13: KFC Eksel – RC Reppel 1-5

De eerste helft was voor de thuisploeg. Tweemaal kwam men alleen voor het bezoekende doel, maar de doelman redde telkens. Na rust nam Reppel het initiatief en bekroonde dit met twee doelpunten, al verscheen snel de aansluitingstreffer op het bord. Door dom balverlies liepen de bezoekers opnieuw verder uit om het in de slotminuten helemaal af te maken.

Opstelling: Vrijsen, Rutten, U. Kelchtermans (45′ Bekaert), Bens, M. Plessers, Moons (62′ F. Kelchtermans), Wielockx, Knevels, Goutsmet, J. Janssen, Brusselaers.

Doelpunten: 53′ Y. Plessers 0-1, 71′ Vanhoudt 0-2, 73′ Goutsmet 1-2, 80′ Y. Plessers 1-3, 85′ Ragos 1-4, 90′ Schildermans 1-5.

Toeschouwers: 170.

Speeldag 14: Standard Elen – KFC Eksel 2-0

In een gelijkopgaande wedstrijd hield Elen uiteindelijk verdiend de punten thuis. Elen dwong voor de rust de meeste kansen af en klom verdiend op voorsprong. Na een fout op Caccamese trof Joosten raak van op de stip. Na de pauze hield Elen makkelijk stand en na de 2-0 van Caccamese was de wedstrijd gespeeld.

Met de resultaten van RC Peer en R.Nrt.Maaseik in het achterhoofd moest Elen gisteren wel winnen tegen concurrent Eksel om niet in de degradatiezone terecht te komen. En als de nood het hoogst is, kunnen de Maaslanders altijd rekenen op Baldo Caccamese. Ook nu weer was de spits met een uitgelokte strafschop en een doelpunt beslissend. Eksel is inussen naar de middenmoot afgezakt. De schrik om te verliezen zat er bij beide ploegen duidelijk in, waardoor er voor de toeschouwers aanvankelijk weinig te zien was. Ulrich kelchtermans kopte een corner wel nipt naast en ook het schot van de opgerukte Op ‘t eynde verdween aan de verkeerde kant van de paal. Voor de rest veel middenveldspel, overtredingen en te overhaaste acties. Maar naarmate de rust in zicht kwam, trok elen toch een beetje het spel naar zich toe. Papanicolaou kwam randje buitenspel alleen voor de doelman, die met een mooie beenveeg de 0-0 op het bord hield. Toch ging elen met een voorsprong rusten. Caccamese zocht in de zestien de confrontatie met kelchtermans en lokte zo een strafschop uit. Joosten stuurde de keeper naar de verkeerde hoek: 1-0. eksel probeerde na rust de bakens te verzetten, maar Moons kreeg de bal niet voorbij Van de Weideven. elen loerde op de counter en dat resulteerde twintig minuten voor tijd in de 2-0. Bij zijn eerste baltoets kopte Prouvost de bal mooi in de loop van Caccamese, die de uitgekomen Vrijsen omspeelde en de thuisploeg om een dubbele voorsprong bracht. eksel kende nog pech, toen een schot van Wielockx in de winkelhaak leek te verdwijnen, maar via eerst de linkerpaal en daarna de rechterpaal toch terug in het veld sprong. De rebound van Bekaert strandde op de doelman. Daarna kwam de voorsprong van elen niet meer in gevaar. “We zitten momenteel in de hoek waar de klappen vallen”, oordeelde Jorg Goutsmet van eksel. “Balverlies in het middenveld lag aan de basis van de strafschop en we kenden ook geen meeval bij de poging van Wielockx. nu komt het erop aan om nog voor de winterstop wat puntjes te sprokkelen.”

Opstelling: Vrijsen, Rutten (60′ Bekaert), Ulrich Kelchtermans, Bens, Moons (78′ Niels Jansen), Wielockx, Knevels, Plessers, Goutsmet (72′ Lemmens), Jochen Jansen, Brusselaers.

Doelpunten: 42′ Joosten (strafschop) 1-0, 68’ Caccamese 2-0.

Toeschouwers: 80.

Speeldag 15: KFC Eksel – KSK Meeuwen 2-0

De thuisploeg ontsnapte in de eerste helft enkele malen aan een achterstand als de bezoekers alleen voor doel opdaagden. Ook de thuisploeg liet enkele keren de openingstreffer liggen, maar kwam voor rust toch op voorsprong. Na rust gooide de bezoekers alles in de aanval maar toen de thuisploeg vanop de stip de score verdubbelde, kwamen de bezoekers niet verder meer dan een vrije trap op de paal.

Opstelling: Vrijsen, Rutten (78′ Lemmens), U. Kelchtermans, Bens, Plessers, Bekaert, Wielockx, Knevels, Goutsmet, J. Jansen, Brusselaers.

Doelpunten: 41′ Bekaert 1-0, 65′ Janssen 2-0.

Toeschouwers: 125.

Speeldag 16: KFC Eksel – SK Nieuwe Kempen 2-1

Van bij de aftrap dicteerde de thuisploeg de wet, maar het vergde wat tijd eer men de weg naar de netten vond. De bezoekers geraakten ook wel aan enkele halve kansen, maar dat vormde amper een gevaar. Meteen na rust verdubbelde de thuisploeg de score, waarna de bezoekers het roer meteen omgooiden en de aansluitingstreffer lukten. Bekaert en Goutsmet kwamen nog dicht bij de 3-1.

Opstelling: Vrijsen, Rutten (15′ Lemmens), Ulrich Kelchtermans, Bens, Plessers, Bekaert, Wielockx, Knevels, Goutsmet (85′ Michiel Franssen), Jochen Jansen, Brusselaers.

Doelpunten: 20′ Lemmens 1-0, 49′ Bekaert 2-0, 77′ Vanpol 2-1.

Toeschouwers: 135

Speeldag 17: Verbroedering Maasmechelen – KFC Eksel 1-2

Een slecht ontzetten in de lokale verdediging lag ervan aan de basis dat Eksel via Jansen op voorsprong kwam. Verbroedering trachtte de scheve situatie snel recht te zetten maar faalde in de afwerking. Vanop de stip, na fout op Fuarante, schoot Sarli het gelijkstellend doelpunt binnen. Met een tweede treffer zorgde Janssen voor de overwinning van de bezoekers.

Opstelling: Vrijsen, Ulrich Kelchtermans, Bens, Plessers, Lemmens (77′ Rutten), Moons, Bekaert (88′ Ulenaers), Wielockx, Goutsmet, Jochen Jansen, Brusselaers.

Doelpunten: 14′ Jansen 0-1, 59′ Sarli (strafschop) 1-1, 82′ Jansen (strafschop) 1-2.

Speeldag 18: KFC Eksel – FC Helson 3-2

Geuens bracht Helson meteen op voorsprong. Halfwegde eerste helft kreeg de thuisploeg loon naar werken en klom zelfs op voorsprong. Op slag van rust hingen de bezoekers de bordjes opnieuw gelijk. Na rust was de thuisploeg de betere en Lemmens kwam zelfs tweemaal oog in oog met de bezoekende doelman maar kon niet scoren. Zo gingen de bezoekers uiteindelijk nog met de zege aan de haal.

Opstelling: Vrijsen, Rutten, Bens, Lemmens (80′ Franssen), Bekaert, Moons, Wielockx, Knevels, Goutsmet, J. Janssen, Brusselaers.

Doelpunten: 2′ Geuns 0-1, 24′ Goutsmet 1-1, 32′ J. Janssen 2-1, 43′ Thijs 2-2, 88′ Kortzorg 2-3.

Toeschouwers: 165.

Speeldag 19: Real Neeroeteren-Maaseik – KFC Eksel 4-1

uim verdiende en hoogst belangrijke overwinning van de thuisploeg die duidelijk sterker was dan de gasten. De bezoekers hadden nochtans een gevat antwoord op de vroege lokale openingstreffer van Achibane. De lokale sluipschutter zorgde voor de rust toch weer voor een voorsprong. Na de rust zetten de gastheren met een trefzekere Achibane de partij makkelijk naar hun hand.

Opstelling: Vrijsen, Ulrich Kelchtermans, Cuypers, Plessers, Lemmens (80′ Michiel Fransen), Bekaert (67′ Rutten), Wielockx, Knevels, Goutsmet, Jansen, Brusselaers.

Doelpunten: 13′ Achibane 1-0, 16′ Jansen 1-1, 33′ Achibane 2-1, 66′ Manneh 3-1, 74′ Achibane 4-1.

Toeschouwers: 150.

Speeldag 20: GS Beek – KFC Eksel 6-0

De gasten maakten voor de pauze de partij mede aantrekkelijk en hadden toen ook aanspraak kunnen maken op een treffer. Tien minuten na de herneming scoorde de thuisploeg een derde keer en vanaf dat ogenblik lieten de bezoekers de armen zakken zodat de thuisploeg kon aandikken tot een onverwacht hoge, deugddoende monsterscore.

Opstelling: Vrijsen, Ulrich Kelchtermans, Bens, Plessers, moons (60′ Lemmens), Bekaert, Wielockx (70′ Rutten), Knevels, Goutsmet, Jochen Jansen (75′ fransen), Brusselaers.

Doelpunten: 17′ Kessen 1-0, 20′ Kessen (strafschop) 2-0, 55′ Vanbuel 3-0, 80′ Bertjens 4-0, 82′ Vanbuel 5-0, 90′ Vanbuel (strafschop) 6-0.

Speeldag 21: Turkse FC – KFC Eksel 0-1

Pijnlijke nederlaag voor Turkse. De thuisploeg had het meeste balbezit voor de rust. Eksel miste de betere kansen.Na de pauze miste Fatih Ercin een strafschop en even later kopte Ulrich Kelchtermans wel raak.

Opstelling: Vrijsen, Bens, U. Kelchtermans, Plessers, Bekaert, Moons (70′ Lemmens), Wielockx, Knevels, Goutsmet (80′ Rutten), J. Janssen, Brusselaers.

Doelpunt: 85′ U. Kelchtermans 0-1.

Toeschouwers 50.

Speeldag 22: KFC Eksel – Nevok Gruitrode 1-1

De thuisploeg had het in de beginfase echt niet onder de markt met de bezoekers. Het kwam dan ook midden de eerste helft op achterstand, maar de vreugde was van zeer korte duur. Hierna kregen beide ploegen nog veel halve kansen, maar beide voorlinies konden de doelmannen maar weinig aan het werk zetten. In de slotfase was de 17-jarige Schrijvers nog het dichtst bij de thuiszege.

Opstelling: Vrijsen, Rutten (73″ Franssen), U. Kelchtermans, Bens, Plessers, Bekaert, Wielockx, Knevels (46′ Moons), Goutsmet (85′ Elia), J. Janssen, Brusselaers.

Doelpunten: 20′ Nait Oukhedou 0-1, 23′ Goutsmet 1-1.

Toeschouwers: 90.

Speeldag 23: Sp. Grote Heide – KFC Eksel 2-0

De thuisploeg nam meteen het initiatief en dit werd net voor het kwartier beloond met een mooi doelpunt. De bezoekers die voorin erg gewijzigd moesten aantreden, konden nauwelijks doelgevaar afdwingen. Na rust ging de thuisploeg op zoek naar het geruststellend doelpunt, dat er ondanks de vele kansen moest komen vanop de stip.

Opstelling: Vrysen, Rutten (69′ f. Kelchtermans), U. Kelchtermans, Bens, Plessers (69′ Lemmens), moons, Bekaert, Wielockx, Knevels, Jansen, Brusselaers.

Doelpunten: 14′ daems 1-0, 79′ Tielemans (pen.) 2-0.

Speeldag 24: KFC Eksel – As VV 4-2

De thuisploeg zette de bezoekers meteen met de rug tegen de muur en kon al vroeg scoren. Reactie van de bezoekers bleef uit en zo kon de thuisploeg verder uitlopen. Na rust controleerde de thuisploeg de wedstrijd en aan het uur was dan ook de wedstrijd gespeeld. Toen de thuisploeg de voeten van het gaspedaal haalde, mochten de bezoekers nog tweemaal scoren.

Opstelling: Vrijsen, Bens, Plessers, EkSEL: Vrijsen, Bens, Plessers, Lemmens (70′ F. Kelchtermans), Moons, Bekaert (75′ Fransen), Wielockx, Knevels, Goutsmet, J. Janssen (85′ Schrijvers), Brusselaers.

Doelpunten: 9′ Goutsmet 1-0, 23′ Goutsmet 2-0, 63′ Goutsmet 3-0, 72′ F. Kelchtermans 4-0, 78′ Bosmans (strafschop) 4-1, 85′ Krystofiak 4-2.

Speeldag 25: Racing Peer – KFC Eksel 1-1

Logische puntendeling in een partij waarin beide teams om beurten het initiatief namen. Een goed gestart Eksel zag thuisspeler Lenaerts tegen de gang van het spel de score openen. Nog voor de rust miste Kosten enkele kansen. Na de herneming togen de gasten op zoek naar de gelijkmaker. Wielockx joeg een afgeweerde hoekschop in doel en in de slotfase lieten Goutsmet en Kosten de winnende treffer liggen.

Opstelling: Vrijsen, U. Kelchtermans, Bens, Plessers, Lemmens (77′ Franssens), Bekaert, Wielockx, Knevels (60′ Schrijvers), Goutsmet, Janssen, Brusselaers.

Doelpunten: 23′ Lenaerts 1-0, 60′ Wielockx 1-1.

Toeschouwers: 120

Speeldag 26: KFC Eksel- Zutendaal VV 5-1

Ondanks de bittere koude walste Eksel gisteren over Zutendaal heen: 5-1. Zutendaal kon tegenover de vijf treffers van de thuisploeg enkel een wereldgoal van Lenaerts stellen en mist zo een ideale gelegenheid in de strijd om een eindrondeticket. Geen echte studieronde, maar twee ploegen die voluit voor de aanval kozen. de eerste kansen waren voor de thuisploeg. niels lemmens (beenveeg Vleeschouwers) en Jochen Jansen (voor leeg doel) misten nog, maar diezelfde Jansen (kop) zorgde toch voor de 1-0. de bezoekers kwamen beter in het spel, maar Bosmans kwam een tikkeltje tekort om te scoren. Dan maar van ver dacht Robby lenaerts en hij knalde de bal perfect in de kruising. een wereldgoal en 1-1. Vrijsen moest nog eens in de voeten van Bosmans duiken, maar daarna nam eksel de partij weer in handen. Op aangeven van Brusselaers zorgden Bekaert en knevels voor de 3-1-ruststand. Ook na de pauze kon zutendaal geen echte vuist meer maken en waren de mooiste kansen voor de thuisploeg. Voor Goutsmet, met een bal op de paal en een mooie lob op de lat, zat scoren er niet in, Wel voor jeugdproduct Michiel Fransen. Al snel na zijn invalbeurt stond hij op de juiste plaats om een voorzet van Jansen in doel te schuiven en met het hoofd tekende hij een tiental minuten voor tijd voor de

Opstelling: Vrijsen, Cuypers (46′ Niels Jansen), Ulrich Kelchtermans, Bens, Lemmens (77′ Ben Schrijvers), Bekaert, Wielockx, Knevels (61′ Michiel Fransen), Goutsmet, Jochen Jansen, Brusselaers.

Doelpunten: 7′ Jochen Jansen 1-0, 29′ Robby Lenaerts 1-1, 35′ Bekaert 2-1, 38′ Knevels 3-1, 68′ Michiel Fransen 4-1, 80′ Michiel Fransen 5-1.

Toeschouwers: 110.

Speeldag 27: KFC Eksel – Sp. Wijchmaal 0-1

De bezoekers kregen tot viermaal toe de kans om de score te openen, maar Jehoul kreeg de bal niet over de lijn en trof ook nog de lat. De wedstrijd leek dan op een gelijkspel te eindigen maar een attente Baers wist toch nog te scoren. In de laatste minuut hield de bezoekende doelman Bens Eksel nog van de gelijkmaker.

Opstelling: Vrijsen, Franssen (80′ Knevels), Bens, Plessers (46′ Geboers), Wielockx, Goutsmet (46′ Ulenaers), J. Janssen, Brusselaers, N. Janssen, Cuypers, Camps.

Doelpunt: 86′ Baers 0-1.

Speeldag 28: RC Reppel – KFC Eksel 2-1

Een schoolvoorbeeld van een eindeseizoenswedstrijd. Beide teams haalden dan ook maar een matig niveau. Ragos kon voor de thuisploeg openen, maar nog voor de pauze stelde Janssen gelijk. Zelfde spelbeeld na de rust in deze partij die op een logisch gelijkspel leek te zullen eindigen, maar een kwartier voor tijd kon Truyen toch onverwacht de winnende treffer lukken.

Doelpunten: 24′ Ragos 1-0, 37′ Janssen 1-1, 74′ Truyen 2-1

Speeldag 29: KFC Eksel – Standard Elen 0-2

Na de vroege treffer van de bezoekers mengde de thuisploeg zich meer in het debat. Eksel kon weliswaar niet meer dan enkele halve kansen afdwingen. Na de rust drong de thuisploeg nog even aan, maar toen net voor het uur de bezoekers weer scoorden, ging bij de thuisploeg het licht stilaan uit.

Opstelling: Vrijsen, Cuypers, Kelchtermans, Bens (80′ Knevels), Camps, Lemmens (56′ Schrijvers), Franssen, Moons (67′ Ulenaers), Bekaert, Wielockx, Brusselaers.

Doelpunten: 13′ Van Esser 0-1, 58′ Van Esser 0-2.

Speeldag 30: Nieuwe Kempen SK – KFC Eksel 2-1

De thuisspelers die tot een halfuur voor de partij nog weigerden om de schoenen aan te trekken, kwamen uiteindelijk dan toch aan de aftrap in dit kapitale duel. Palaia bracht de gasten even voorbij het uur op voorsprong maar Fransen zorgde luttele minuten later weer voor spanning. Uiteindelijk zorgde Bartoli ervoor dat Nieuwe Kempen ook volgend seizoen in tweede speelt.

Opstelling: Vrysen, Niels Jansen, Ulrich Kelchtermans, Plessers, Lemmens, Michiel Fransen, Moons (69′ Bekaert), Schrijvers (71′ Ulenaers), Wielockx, Camps (46′ Sander Fransen), Jochen Jansen.

Doelpunten: 67′ Palaia 1-0, 72′ Michiel Fransen 1-1, 84′ Bartoli 2-1.