Speeldag 8: KFC Eksel – KFC Hamont 99 2-2

Share

GROEN-ROOD GOOIT ZEKERE DRIEPUNTER TE GRABBEL

Het gaat van kwaad naar erger bij het zwalpende Eksel. Ook na vanavond blijft het immers wachten op de eerste thuisoverwinning. En dat ondanks een 2-0 voorsprong tegen een erg matige tegenstander…

Over de kansarme eerste helft kunnen we kort zijn. Zowat elke kans van een efficiënt Eksel was immers ook een doelpunt. Na 10 minuten opende Marijn Bertrands met een mooie uithaal uit het niets de score. Wasiak verdubbelde de voorsprong nog voor de rust met zijn eerste treffer van het seizoen. Voor het overige was het met het vergrootglas zoeken naar doelgevaar. Ook tegenstander Hamont kon doelman Hermans nooit echt testen.

Ondanks een saai eerste bedrijf kon Eksel de tweede helft dus wel met een mooie bonus aanvatten, maar de rust leek beide teams niet geïnspireerd te hebben. Eksel en Hamont maakten het uur vol zonder veel doelgevaar. Daarna kregen we dan toch nog animo. Eerst kon Jehoul een zeldzame aanval niet afwerken, nadien kon de diepgestuurde Wasiak de keeper omspelen, maar werd neergehaald door de goalie. De scheidsrechter zag er echter geen graten in en liet doorspelen, tot consternatie van de Ekselse aanhang en coach Scavone, die ziedend van woede geel onder de neus geduwd kreeg in zijn jubileumswedstrijd. Het opstootje leek de 22 actoren wel wakker geschud te hebben: het tempo van de partij ging lichtjes omhoog en dat was vooral aan de bezoekers te danken, die stilaan beter in de partij kwamen. 10 minuten voor tijd was de aansluitingstreffer daar een gevolg van: spits Strijbosch had niet veel nodig om van dichtbij binnen te werken. Groen-rood moest zo plots gaan opletten en kreeg niet veel later zelfs een tweede treffer binnen. Het slotoffensief dat hierop volgde bleef zonder gevolg.

Eksel moet vrede nemen met een gelijkspel in een partij waar er 80 minuten lang geen vuiltje aan de lucht leek. Met 3 zeges uit de eerste 8 partijen begin KFC bijzonder pover aan het seizoen.