Speeldag 7: Standard Elen – KFC Eksel 3-2

Share

EKSEL DE BOOT IN NA DOLLE SLOTFASE

Verliest, winst, winst, verlies, winst, winst: de liefhebbers van de wiskunde wisten al hoe deze reeks zich zou verderzetten: met een nieuwe nederlaag, al zag het er vijf minuten voor tijd nog rooskleurig uit voor Eksel.

Elen en Eksel hadden nochtans lang nodig om op kruissnelheid te komen. Voor de pauze creëerde de thuisploeg welgeteld één mogelijkheid, maar dat was voor Palmans voldoende om de thuisploeg op voorsprong te brengen. Eksel stelde daar drie goede kansen tegenover, maar kon die goede lijn na de pauze niet verder trekken.
De tweede helft was een stuk potiger dan het eerste deel en Elen trok de lakens daarin overtuigend naar zich toe. De dubbele voorsprong leek slechts een kwestie van tijd na een karrevracht kansen voor het doel van Vrysen. Voor Eksel werd het pompen of verzuipen, maar bij een zeldzame counter ging Vervloet neer na contact met de doelman. Tegen de gang van het spel in bracht Moranduzzo Eksel vanop de stip langszij. Met een flinke portie power-play gingen beide ploegen op zoek naar de winning-goal, maar wederom leek die treffer eerder aan Elense zijde te vallen. Vijf minuten voor tijd viel het doelpunt toch weer aan de overkant: Karel Bertrands behoudt op voorzet het overzticht in de zestien, controleert met de borst en legt af op broer Marijn die Eksel op voorsprong trapte.

Opdracht volbracht en boeken toe zou je denken, maar de thuisploeg bleef verder strijden en kwam vrijwel meteen terug op gelijke hoogte via invaller Neyens, die zich enkele minuten later helemaal onsterfelijk maakte door ook de winning-goal nog tegen de touwen te knallen. Geel-Blauw buigt de late achterstand zo in extremis nog om in een zege. Eksel blijft verweesd achter en moet met lege handen terug naar het Sparrenstadion. Het heeft een week de tijd om zich op te laden voor de topper tegen Turkse.

Doelpunten: 20′ Palmans 1-0, 68′ Moranduzzo 1-1, 83′ Marijn Bertrands 1-2, 85′ Neyens 2-2, 90′ Neyens 3-2.

Wissels:
89′ Weckx (OUT) – Jehoul (IN)