Speeldag 29: FC Anadol – KFC Eksel 2-4

Share

EKSEL KOMT TWEEMAAL ACHTER, MAAR DOET WAT HET MOET DOEN

Na twee weken op rij puntenverlies knoopt groen-rood terug aan met een overwinning, al bood het reeds gedegradeerde Anadol heel wat weerstand.

Niet Peter Vrysen, maar Jelger Jansen verdedigde deze namiddag het Eksels doel. Al na tien minuten moest de goalie zich een eerste keer omdraaien na een defensieve fout. Anadol kon een dik kwartier van zijn voorsprong genieten, maar op het halfuur bracht Karel Bertrands groen-rood terug op gelijke hoogte na een voorzet van Driessen. De thuisploeg liet het niet aan zijn hart komen en wou in eigen huis in schoonheid afscheid nemen van tweede provinciale. Met een vrije trap kwam Anadol opnieuw op voorsprong, maar juist voor rust hing Marijn Bertrands de bordjes alweer gelijk na een identieke aanval als bij de eerste gelijkmaker.

Na de pauze ging groen-rood al snel over de degradant: Vanherk plaatste vanop afstand zijn tweede seizoenstreffer binnen. Met 2-3 op het scorebord kon het nog link worden voor KFC, maar verdere doelpunten bleven uit, tot Marijn Bertrands met een individuele actie in de slotminuut nog een laatste keer de trekker over haalde.

Door de zege zal Eksel het seizoen als tweede of derde beëindigen. Volgend weekend valt de beslissing in de topper tegen Hamont.

Doelpunten: 7′ Top 1-0, 27 Karel Bertrands 1-1, 35′ Top 2-1, 44′ Marijn Bertrands 2-2, 54′ Vanherck 2-3, 90′ Marijn Bertrands 2-4.

Wissels:
46′ Abrahams (OUT) – Schrijvers (IN)
62′ Vanherck (OUT) – Henderix (IN)
71′ Beyen (OUT) – Fransen (IN)