Speeldag 22: KFC Eksel – Standard Elen 0-1

Share

EKSEL BLIJFT MET LEGE HANDEN ACHTER NA 45 MINUTEN AANVALLEN

De ongeslagen reeks van groen-rood is ten einde gekomen. In een intense wedstrijd moest het zijn meerdere erkennen in Elen, dat nu stevig derde staat in de stand.

Het openingskwartier was best aardig: het spel ging goed op en neer met kansen aan beide kanten. Vooral stilstaande fasen stonden centraal in het begin: Eksel toonde zich gevaarlijk via hoekschoppen, maar het was Elen dat op hoekschop de score opende via Gielen. Eksel was van slag en werd weggedrukt door Elen dat voor de rust nog de mogelijkheden kreeg voor een tweede treffer, maar Vrysen op zijn weg tegenkwam.

Na de pauze zagen we een ander Eksel. Met veel offensieve bedoelingen kreeg Wasiak al snel een uitstekende kans op de gelijkmaker, maar doelman Bollen doorzag de passeerbeweging van onze flankaanvaller. De Ekselse druk bleef hoog en de gelijkmaker hing 45 minuten lang in de lucht. Marijn Bertrands was de volgende die Eksel op gelijke hoogte kon brengen, maar vergat zijn voet te zetten tegen een prima voorzet van Wasiak. Elen haalde alle trucen van de foor boven om het tempo uit de wedstrijd te halen en slaagde daar aardig in. Op de counter waren de bezoekers zelfs dicht bij de veilige 0-2, maar die viel uiteindelijk niet. Aan de overkant kon Eksel zijn druk in het slot niet omzetten in concreet gevaar en gaat zo voor het eerst dit jaar de boot in.

Ook langs de zijlijn ging het er hevig aan toe met twee fanatieke supporterschaares. Of het een invloed had op de partij weten we niet, maar de tweede helft was in ieder geval bijzonder intens met een hele hoop gele kaarten. Voor Elia en Camps blijven die zonder gevolgen, maar Weckx en Karel Bertrands missen zo wel de topper in Turkse.

Door het verlies moet Eksel wederom eerder achter zich kijken en ziet het de drie koplopers verder weglopen.

Doelpunt: 19′ Gielen 0-1

Wissels:
77′ Moranduzzo (OUT) – Abrahams (IN)