Speeldag 20: KFC Eksel – Lindelhoeven VV 1-0

Share

ZUINIG EKSEL ZWOEGEND NAAR DERBYZEGE

De Ekselse reeks zet zich voort: ongeslagen na nieuwjaar en 5 matchen op rij niet verloren. Al kostte dat vandaag bloed, zweet en tranen.

Een gemotiveerd Lindelhoeven was niet van plan te voetballen naar de posities in de klassering en verzamelde de beste kansen voor de pauze. Goed verdedigend werk, o.a. met een knap blok van Driessen, een portie geluk en te weinig precisie bij de aanvallers van het Linne zorgden echter dat de brilscore op het bord bleef. Het was zelfs Eksel dat bij zijn tweede kans op voorsprong kwam: Vanherck zette zich door op rechts, vond Elia aan de andere kant van het veld en die plaatste beheerst binnen.

Na de pauze kwam Lindelhoeven al snel op gelijke hoogte, maar het rood-zwarte feestje werd al even snel afgeblazen voor buitenspel, al leek dat een twijfelachtige beslissing. Nadat de bezoekers even later geen penalty kregen na een stevige tackle werd de scheidsrechter voor de buren de kop van jut. Eksel probeerde de rust te bewaren, maar werd toch achteruit geduwd. Het speelde te slordig om nog veel gevaar te creëren en bij de zelfdzame mogelijkheden was het steeds net niet. Aan de overkant gaf groen-rood echter weinig weg en kon het rekenen op een sterk blok met Vrysen als prima sluitstuk. De nul bleef op het bord en Eksel hield zo voor het eerst in 8 matchen nog eens de nul.

Met 11 op 15 gaat het Eksel voor de wind. Volgende week spelen we op zondag in Gruitrode de eerste wedstrijd van de derde periode.

Doelpunt: 31′ Elia 1-0

Wissels:
67′ Vanherck (OUT) – Beyen (IN)
70′ Elia (OUT) – Jehoul (IN)
88′ M. Bertrans (OUT) – Vandyck (IN)

Toeschouwers: 205