Speeldag 19: KFC Eksel – KRC Peer 2-2

Share

TWEEDE WEEK OP RIJ GELIJK

Eksel bouwt verder aan zijn ongeslagen status. Het bleef voor de vierde wedstrijd op rij zonder verlies na een ijskoude pot zaterdagavondvoetbal.

Veel inzet en duels leiden pas na 20 minuten tot concreet doelgevaar. Vrysen komt onbesuisd uit op een diepe bal. Coenen is hem te snel af en kan simpel binnenwerken. Net als vorig weekend reageert Eksel vrijwel onmiddellijk: Marijn Bertrands maakt ruimte voor zichzelf met een knappe actie en zorgt vervolgens voor de dito afwerking. De 1-1 lijkt ook de ruststand te gaan worden, want opnieuw is het doelgevaar schaars. Tot net voor rust de twee oudste Bertrandsen elkaar vinden: Karel combineert zijn sterke lijf met uitstekend voetenwerk en speelt Marijn Bertrands aan die wederom prima afwerkt. IJskoning Marijn doet zo 2 treffers bij zijn totaal en is met 9 goals met voorsprong de Ekselse topschutter. Groen-rood kan zo toch nog met de voorsprong de pauze in.

In het tweede bedrijf geeft Peer meteen plankgas, en met resultaat. Nog geen vijf minuten na affluiten staan de bezoekers terug op gelijke hoogte nadat Corthouts een voorzet door een bos van benen kan binnen trappen. Peer gaat nog even verder op zijn elan en maakt het Eksel moeilijk. Vrysen biedt met gestuntel op een terugspeelbal de 2-3 in cadeauverpakking aan, maar Bollen vergeet af te maken. Nadien kan Eksel, met een wederom sterk ingevallen Vanherck, het evenwicht herstellen. Beide ploegen lijken echter op twee gedachten te hinken en durven niet vol in het offensief te gaan. In het ultieme slot is Eksel nog het dichtst bij de winning goal: de opgerukte Dries Bertrands kan ei zo na broer Marijn bereiken, maar de doelman zit er met een voet tussen. De voorzet van Vanherck die daarop volgt wordt door Karel Bertrands maar net naast gekopt.

Een gelijkspel met gemengde gevoelens. Volgende zaterdag spelen we opnieuw thuis. Dan staat de derby tegen Lindelhoeven op het programma.

Doelpunten: 3′ Coenen 0-1, 26′ Marijn Bertrands 1-1, 42′ Marijn Bertrands 2-1, 47′ Coenen 2-2.

Wissels:
70′ Vervloet (OUT) – Vanherck (IN)
80′ Beyen (OUT) ) Abrahams (IN)