Speeldag 17: KFC Eksel – Sporting Grote Heide 5-2

Share

EKSEL SLAAT GROTE HEIDE IN TWEE TIJDEN TEGEN HET CANVAS

Groen-rood is het jaar met een knaller gestart: net als de voorgaande twee seizoenen start het het nieuwe jaar met een ruime overwinning. Na de 5-0 tegen Meldert in 2017 en de 5-1 tegen Anadol in 2018 is een 5-2 in 2019 het logische gevolg.

De kerstkalkoen en eindejaarsfeestjes leken bij beide partijen nog op de maag te liggen. 20 minuten lang werd er gevoetbald zonder doelgevaar te creëren. Dries Bertrands solliciteerde dan maar onmiddellijk voor het doelpunt van het jaar: hij poeiert een vrije trap heerlijk deklat binnen en zet Eksel voor een eerste keer dit jaar op voorsprong. De thuisploeg profiteert daarna optimaal van de aangeslagen bezoekers en Karel Bertrands maakt er al heel snel 2-0 van: na goed stoorwerk kan hij alleen op doel af, waar hij zijn rekening voor 2019 opent.

Eksel vindt het vervolgens welletjes en leunt achterover. Het rust echter wat teveel op zijn lauweren en mag blij zijn dat het voor de koffie al niet terug gelijk staat. Vandeberk profiteert eerst van gestuntel van Cornelissen en Bertrands, maar faalt oog-in-oog met Vrysen, even later wordt diezelfde Vandeberk vanuit een kansrijke positie afgevlagd voor buitenspel.

Het blijkt slechts uitstel van executie want na de pauze incasseert Eksel al snel twee treffers. Boekx profiteert van laks verdedigen bij Eksel en kan op vrije trap Grote Heide terug in de match brengen. Niet veel later heeft Vandeberk dan toch zijn goaltje te pakken, al mag hij daarvoor vooral de Ekselse goalie bedanken die een ongevaarlijk schot onbegrijpelijk door zijn handen laat glippen. Eksel verliest het momentum compleet en lijkt klaar voor het ultieme genadeschot, maar zonder al te veel aandringen staan de Sparrenboys daarna toch weer op voorsprong nadat een schot van Elia afwijkt en doelman Brebels zo kansloos toekijkt hoe het leer naast hem in doel verdwijnt. De bezoekers schieten zichzelf dan in de voet nadat Janssen twee keer geel pakt in enkele seconden tijd: eerst reclameren, daarna de sarcastische duim. De thuisploeg slacht het gewonde dier dan vrijwel onmiddellijk: Elia met uitstekend voorbereidend werk, Vervloet met de afwerking. Met een gespiegelde actie zet Eksel tot slot de puntjes op de i: Cornelissen maakt nu zijn lijn en vindt Karel Bertrands, die zijn tweede van de avond lukt.

5-2 is de eindstand van ons eerste duel in 2019 na meteen een bewogen avondje voetbal in het Sparrenstadion. Volgend weekend trekt Eksel naar Lutlommel.

Doelpunten: 20′ D. Bertrands 1-0, 23′ K. Bertrands 2-0, 51′ Boekx 2-1, 61′ Vandenberk 2-2, 68′ Elia 3-2, 74′ Vervloet 4-2, 79′ K. Bertrands 5-2.

Wissels:
77′ Vervloet (OUT) – Vanherck (IN)
81′ K. Bertrands (OUT) – Jehoul (IN)
85′ Cornelissen (OUT) – Vanherk (IN)

Toeschouwers: 190