Speeldag 16: KSK Meeuwen – KFC Eksel 2-3

Share

EKSEL MAAKT HET MUISSTIL IN MEEUWEN EN VERSLAAT DE LEIDER NA PENALTYTREFFER IN ULTIEME SLOT

De slotfase blijft het sleutelwoord voor Groen-Rood dit seizoen. Tot vandaag zorgde de laatste vijf minuten vooral voor puntenverlies, maar vandaag had KFC het geluk aan zijn zijde en kon het in money-time de drie punten naar zich toe trekken.

In de heenwedstrijd kwam Meeuwen al vroeg op voorsprong in het Sparrenstadion en won het uiteindelijk met duidelijke 0-4 cijfers. Ook nu leek een gelijkaardig scenario in de maak nadat Vanherck nog voor de tiende minuut verstreken was een gelost schot van Vrysen kon binnen werken. Meeuwen duwde door maar de goal viel zo’n tien minuten later aan de overkant. Wasiak vond M. Bertrands die Eksel terug op gelijke hoogte bracht. Meeuwen was even van slag, maar zocht vervolgens nadrukkelijk naar een nieuwe voorsprong. Kansen volgden, maar Eksel bleef overeind en kon met de gelijke stand de rust in.

Na de rust kwam Eksel, net als vorig weekend, beter in de partij. Marijn Bertrands bracht de bezoekers even voor het uur zelfs op voorsprong met een fenomenale uithaal vanop zo’n 25 meter (met zijn “mindere” linker nota bene). Lang konden de groenhemden niet van de voorsprong genieten. Bongaerts scoorde al heel snel gelijk. Het momentum was zo terug voor de thuisploeg en het doel was duidelijk: zo vlug mogelijk op en over Eksel. Simon Reumers, steeds een gesel voor de Ekselse defensie, deed de Ekselse aanhang meer dan eens bibberen, maar de paal en slecht gekadreerde pogingen hielden Eksel op gelijke hoogte.
Hoe meer de tijd wegtikte, des te groter de schrik bij Eksel was om weer op het einde een goal te incasseren, maar voor een keer had Eksel het geluk eens aan zijn zijde. Op een eerste counter trof Wasiak de doelman nog, maar even later mocht hij het vanop de penaltystip opnieuw proberen en faalde hij niet. De minuten die resteerden hield Eksel het tempo uit de partij en kwam het niet meer in de problemen.
Een gevleide zege voor Eksel dat het jaar in schoonheid beëindigt.

Voor leider Meeuwen, dat vanavond zijn kerstfeest had gepland, wordt het een avond in mineur. KSK verloor zijn laatste twee duels, beide in eigen huis, en ziet zijn voorsprong smelten als sneeuw voor de zon.

Doelpunten: 7′ Cedriec Vanherck 1-0, 19′ Marijn Bertrands 1-1, 52′ Marijn Bertrands 1-2, 53′ Bongaerts 2-2, 89′ Wasiak (strafschop) 2-3.

Wissels:
83′ Driessen (OUT) – Vanherck (IN)
90′ M. Bertrands (OUT) – Weckx (IN)
90′ K. Bertrands (OUT) – Jehoul (IN)