Speeldag 15: Lindelhoeven VV – KFC Eksel 1-4

Share

GROEN-ROOD ZET PUNTJES OP DE I IN BURENDUEL

De voorbije twee jaar kreeg Lindelhoeven steeds een flinke pandoering op eigen veld tegen Eksel (0-6 en 0-3) en ook deze namiddag werd het wederom een ruime Ekselse zege: 1-4, waardoor groen-rood bovenin in steeds betere papieren komt.

Lindelhoeven moest het initiatief in de beginfase aan Eksel laten en KFC wist daar wel raad mee. Nadat Meeus te weinig deed met de eerste kans van de partij nam Wasiak het commando over. Hij kreeg drie goede mogelijkheden maar slaagde er niet in zijn zevende seizoenstreffer te scoren. Dan was Karel Bertrands efficiënter: een minuut na de derde kans voor Wasiak kreeg hij de bal tussendoor aangespeeld van Camps en vanuit een scherpe hoek slaagde hij er wel in overhoeks binnen te werken. Na de verdiende voorsprong moest Lindelhoeven het roer omgooien dat deed het ook. Drie goede mogelijkheden waren het gevolg en Eksel was blij dat het de rust haalde met de krappe voorsprong.

Vijftien minuten pauze, maar daar was weinig aan te merken: Lindelhoeven ging door op zijn elan en lukte al in de openingsminuut van het tweede bedrijf de gelijkmaker dankzij een prima afstandschot van Meeus. Vervolgens was het wachten tot het uur voor nieuwe noemenswaardige feiten. De donkergele kaart voor Van Gulik na een stevige tackle op Camps (die even daarna ook geblesseerd gewisseld werd) vormde het startsignaal voor tien beslissende minuten. Habets kon de thuisploeg juist daarvoor op voorsprong brengen maar zag zijn sluwe tik op de lijn gekeerd worden door Moranduzzo, aan de overkant was het wel raak: een bijzonder goede hoekschop van Marijn Bertrands wordt op de lat gekopt, maar Wasiak kan de rebound in de chaos wel tegen de netten krijgen. Enkele minuten later legt Beyen de partij in een beslissende plooi: hij is goed gevolgd op een geloste bal en zet zo de 1-3 op het bord. Tien minuten voor tijd zorgt een nieuwe corner van Bertrands voor het laatste doelpunt van de namiddag: ditmaal is het broer Dries die kan scoren. In de slotfase was KFC nog enkele malen dichtbij een vijfde goal, de thuisploeg liep achter de feiten aan en verzamelde enkel nog een paar kaarten.

18 op 21 zijn de fraaie cijfers voor groen-rood. As-Niel, Peer én Reppel wisten bovendien niet te winnen dit weekend waardoor we ook in de klassering mooie zaakjes doen. In de tweede periode staan we zelfs alleen op kop. Volgend weekend start de terugronde met een uitmatch in Louwel.