Speeldag 12: KFC Eksel – Standard Elen 5-0

Share

GROEN-ROOD BEVESTIGT GOEDE VORM MET FORFAITSCORE

KFC Eksel – Standard Elen 5-0
Toeschouwers: 200

Een intens wedstrijdbegin bood perspectieven aan beide kanten, maar het was de thuisploeg die net voor het openingskwartier de score kon openen. Marijn Bertrands kapte zich vrij om vervolgens. Wasiak te bereiken aan de tweede paal diens faussekeu belandde met een stevige portie meeval tot bij Karel Bertrands die simpel binnen kon leggen. De spits was meteen daarna op weg naar zijn tweede treffer maar werd neergewerkt. De scheidsrechter besloot het bij geel te houden en daar mochten de bezoekers niet om klagen. Elen kwam beter in de partij en creëerde verschillende aanvalsgolven. Nadat spelmaker met een hamstringblessure naar de kant moest, leek het een kantelpunt in de partij te worden: Elen werd nog gevaarlijker en verdiende de gelijkmaker, maar botste op een sterke Hermans. Groen-rood daarentegen was stukken efficiënter en maakte de bezoekers kort voor rust monddood. Rutten stuurde Jehoul met een splijtende pas diep en de invaller wist daar wel raad mee: 2-0. Ook de 3-0 liet niet lang op zich wachten: Vanherck met een goede corner, de alleenstaande Wasiak kopte hard binnen.

Ook na de pauze ging Eksel in eerste instantie verder op zijn elan: Karel Bertrands scoorde vrijwel onmiddellijk in twee tijden zijn tweede van de avond. De nieuwe treffer maakte de tweede helft volledig overbodig. Hoogtepunt waren eerder zeldzaam waardoor het al vroeg aftellen was tot het laatste fluitsignaal. Invaller Van Dyck kon toch nog voor de climax zorgen en bracht de forfaitscore vanop de stip op het bord nadat doelman Mertens Wasiak neerduwde.

Eksel pakt zo voor het eerst sinds 2009 (!) 4 overwinningen op rij in tweede provinciale en kan vol vertrouwen richting de topper op het veld van leider As-Niel. De blessure van sterkhouder Marijn Bertrands is de enige domper op de feestvreugde.