Play-Off 1 – Speeldag 7: KFC Eksel – Bocholt VV 2-4

Share

Onze “Mädchen” kwamen deze voormiddag in actie tegen titelkandidaat Bocholt.
Al voor de vierde keer dit seizoen speelden beide teams tegen elkaar. Met de eerdere 0-13, 1-7 en 2-5 in het achterhoofd wist Eksel dat het wel eens een zware voormiddag kon worden. Groen-rood stond deze voormiddag echter meer dan zijn mannetje en behaalde zijn beste seizoensresultaat tegen Bocholt.

Beide ploegen hadden er zin in en brachten aanvallend voetbal. Bocholt mocht de beste kansen achter zijn naam zetten, maar ook KFC deed aardig mee. Op corner kwam de thuisploeg toch op achterstand: na een deviatie met de knie is keepster Vanchaze kansloos. De kansen blijven ook nadien komen en vooral sterkhoudster Katrijn Goossens weegt zwaar op de groene defensie: ze raakte maar liefst tot driemaal toe het doelhout. Eksel kan vervolgens gelijk maken na een mooie counter waarbij De Volder Verjans alleen voor doel loodst. Verjans zet de bordjes weer gelijk. Een deugddoende treffer voor haar: na maanden blessureleed waren het pas haar eerste speelminuten van 2019. Lang kan Eksel echter niet genieten van de virtuele puntendeling: vijf minuten na de gelijkmaker wordt er bij de eerste nieuwe aanval al tegen gescoord via een afstandsschot: 1-2 is de ruststand.

In de tweede helft zien we een identiek spelbeeld. Bocholt koppelt bovendien efficiëntie aan zijn spel en diept de score verder uit tot 1-4. De match lijkt zo gespeeld tot Burm zich doorzet langs de linkerflank en zo Pieters in het strafschopgebied vindt. Deze wordt langs achter geraakt en de bal gaat op de stip. Isabelle De Volder neemt haar verantwoordelijkheid en trapt de 2-4 eindscore binnen.