Play Off 1 – Speeldag 3: Eendracht Louwel B – KFC Eksel 3-1

Share

STUG EKSEL PLOOIT PAS IN SLOT

De dames openden gisteren al het Eksels voetbalweekend met hun derde play-offwedstrijd, in Louwel.

In de reguliere competitie werd het 9-0 in het voordeel van Louwel, het plan van coach Saenen voor de match was dan ook duidelijk: een defensief blok zetten en tegen prikken op de counter.

Louwel begint heel sterk maar echt kansen krijgen ze niet gecreëerd, Eksel ondergaat maar overleeft. De thuisploeg gaat daarna agressiever voetballen met afstandsschoten en voorzetten via de flanken. Wederom zonder resultaat. Een kansenarm Eksel trekt de brilscore over de streep: na 45 minuten staat het nog 0-0.

Ook in de tweede helft zien we hetzelfde spelbeeld, maar in tegenstelling tot in het eerste bedrijf kan Louwel nu wél scoren na een prima combinatie. Toch lukt het “Ekselle” om langs zij te komen, Isabelle de Volder loodst Bollen door de buitenspelval, oog in oog met de doelvrouw behoudt ze het overzicht en biedt ze Lore Vanden Bossche de gelijkmaker op een presenteerblaadje aan: 1-1. Toch komt Louwel weer op voorsprong 10 minuten voor tijd. Een hoge voorzet wordt aan de tweede paal binnen gekopt. Eksel bereidt nog een slotoffensief voor, maar op een afstandsschot van De Volder was er over het algemeen weinig doelgevaar. In de voorlaatste minuut was het definitief over en out voor KFC en prikte Louwel de 3-1 binnen.

Alles bij elkaar toch een mooi resultaat waarbij Eksel het de tegenstander heel moeilijk heeft gemaakt. Volgend weekend komt leider Diepenbeek op bezoek, daarna volgt het interessante tweeluik tegen Bokrijk en Jong STVV.