Eindronde, ronde 1: Thor Hasselt – KFC Eksel 3-1

Share

EKSEL VERGOOIT GOEDE UITGANGSPOSITIE IN SLOTMINUUT

Groen-rood werkte vanavond zijn heenwedstrijd in de eindronde af. Het had lang zicht op een behoorlijke uitgangspositie, maar slikte in de slotminuut een dodelijke derde treffer in een wedstrijd waarin elke treffer het gevolg leek van defensief gestuntel.

In tegenstelling tot de verwachtingen begonnen beide partijen met een open vizier aan de partij. Het duurde dan ook maar een minuut of tien vooraleer de eerste kansen kwamen. Zowel De Pachter als de Hasseltse 9, die met zijn snelheid de hele wedstrijd een gesel was voor groen-rood, werden twee keer gelanceerd, maar uit het kwartet kansen volgde geen treffer. De daaropvolgende kans was wel bingo, wederom was het Alkis die de kans kreeg, maar nu kon hij de netten wel doen trillen, na onstuimig verdedigen van Eksel weliswaar. Thor tankte vertrouwen en drukte een slordig Eksel weg. Een tweede treffer hing in de lucht, maar groen-rood herstelde net op tijd het evenwicht en haalde de rust.

Meteen na de pauze mocht Vrysen zich dan toch opnieuw omdraaien nadat hij twijfelachtig uitkwam op een diepe bal. Thor ging op zijn lauweren rusten en uit het niets kon Marijn Bertrands Eksel terug in de wedstrijd brengen. Groen-rood ging terug in zijn kansen geloven waardoor de tweede helft een stuk aangenamer om te kijken werd met twee strijdvaardige teams. Eksel leek zich tevreden te stellen met de nipte nederlaag, maar in de slotminuut slikte het een derde treffer na wederom een defensieve fout. Kapitein Mathijs scoorde zo zijn tweede van de avond.

Eksel zal woensdag uit een ander vaatje moeten tappen indien het een ronde verder wilt.

Doelpunten: 16′ Alkis 1-0, 46′ Mathijs 2-0, 55′ M. Bertrands 2-1, 90′ Mathijs 3-1.

Wissels:
46′ Moranduzzo (OUT) – Vandyck (IN)
60′ Elia (OUT) – Vervloet (IN)