[portfolio_slideshow]

Activiteiten deze week

Share

Onze coach stond vanavond voor de honderdste keer voor de Ekselse dug-out. Daniel Scavone is daarmee de langst dienende Eksel-trainer van deze eeuw! Scavone leidde KFC terug naar tweede provinciale en gidste zijn troepen daar naar een 3e en 2e plaats. 59 van de 99 duels werden tot dusver gewonnen met de Lommelaar aan het roer.


Ons jaarlijks Mosselfeest komt er weer aan! Vergeet je niet in te schrijven!
Meer info via deze link.


Marijn Bertrands is de enige Ekselaar in het Elftal van de maand September. Opvallend genoeg is het voor Marijn pas de tweede keer dat hij tot de beste elf van de reeks wordt verkozen, al verzamelde de spelmaker voor Eksel B ook al verschillende nominaties in 4e provinciale.


Ter gelegenheid van de ‘Week van de Official” schreven wij een gedicht als eerbetoon aan de scheidsrechter en vroegen we dit bericht zoveel mogelijk te delen. Maar liefst 86 fans gingen in op deze oproep waardoor in totaal meer dan 7000 personen ons gedicht (lees het hieronder zelf) hebben gelezen!


1 FOTO, 2 PRIMEURS
Enkele maanden terug lieten we JULLIE onze nieuwe outfits kiezen. Na wat wachttijd zijn de spiksplinternieuwe tenues voor onze jeugdploegen eindelijk klaar. En wie konden we beter de primeur geven voor de eerste foto in onze nieuwe shirts dan onze U6. Zij speelden deze voormiddag, vergezeld door een gezonde dosis zenuwen, hun allereerste wedstrijd!


Maar liefst 12 jonge sportievelingen (waaronder één dapper voetbalmeisje!) verzamelden vandaag voor de eerste training van onze U5! De toekomst is verzekerd! (Ken jij iemand die ook wel bij deze energieke bende wilt aansluiten? Dat kan nog steeds! Neem hier een kijkje voor meer informatie!)


Zaterdag 14 september staat onze ploegenvoorstelling op het programma. Meer info op deze pagina!


LR Sports was aanwezig op onze wedstrijd in Thes Sport B. Bekijk het videoverslag van onze eerste seizoensoverwinning op facebook of via deze link!


Onze club kan met veel trots een nieuw bestuurslid voorstellen: Annelies Vrijssen komt onze bestuursploeg versterken. KFC Eksel maakt zo werk van zijn nieuw organigram en is in het bijzonder fier dat er terug een vrouw toetreedt tot de bestuurstop. Hopelijk is dit slechts een voorbode voor de toekomst en kunnen we ons bestuur de komende maanden nog verder uitbreiden om zo onze club dynamisch en springlevend te houden!

Ook interesse om je steentje bij te dragen? Geef dan zeker een seintje, we ontvangen je met open armen!


De tweede speeldag staat / stond dit weekend op de planning en ook de eerste forfait-scores vielen al te noteren: onze dames gaven forfait voor de competitiewedstrijd in Louwel B en blijven zo met 0 punten achter na 2 speeldagen. Voor onze tweede reservenploeg geldt het tegensgestelde: zij wonnen van Kaulille dankzij een 0-5-forfaitscore en pronken met 6 op 6.


Het Belang van Limburg hield ook dit jaar weer een enquête naar de kanshebbers op het kampioenschap. In onze reeks beschouwden 2 trainers groen-rood als de titelfavoriet. Elen en Peer (respectievelijk 7 en 6 stemmen) zijn de grote slokoppen en grootste kanshebbers voor de titel.


Onze voorbereiding zit erop! Bekijk hier nog eens al onze uitslagen:

  • 27/07: Achel VV – KFC Eksel 6-1
  • 04/08: KFC Eksel – W. Koersel 2-0
  • 07/08: Rauw Sp. – KFC Eksel 2-4
  • 10/08: Hamont 99 – KFC Eksel 2-1
  • 15/08: Hechtel FC – KFC Eksel 2-2
  • 24/08: KFC Eksel – SV Herkol 0-2

Abonnementen voor seizoen 2019-2020 zijn reeds beschikbaar in onze kantine. Voor 75 euro kan je alle wedstrijden van ons eerste elftal zien! Ook voor onze jeugd- en dameswedstrijden verkopen we een abonnement. Hiervoor betaal je 25 euro.


Het nieuwe seizoen nadert met rasse schreden. Wij hebben onze COUNTDOWN alvast ingezet! Kijk op onze social media dagelijks naar een nieuwe ‘aftel-post’ en bereid je voor op het nieuwe voetbalseizoen!


Zondag 25 augustus wordt Jurgen Geys herdacht in het Sparrenstadion met onze 2e Memorial Jurgen Geys, een voetbalhappening georganiseerd door onze veteranen. Kom gerust een kijkje nemen!


Bekijk de evenementen en speciale thema-avonden van het nieuwe seizoen op onze ‘activiteiten’-pagina en houd de data alvast vrij in je agenda!


Zaterdag 10 augustus maken we het Sparrenstadion weer gereed voor de nieuwe voetbaljaargang. Alle hulp op onze klusjesdag is welkom.


In Het Belang van Limburg konden we de transfers van alle Limburgse voetbalteams aanschouwen. Hieruit blijkt dat KFC Eksel, na Turkse, het minst aantal transfers deed! Daarenboven is Daniël Scavone de tweede langst zittende coach van Limburg! Twee duidelijke signalen die de zeldzame continuïteit bij onze club in de verf zetten!


De kalender van het nieuwe seizoen werd bekend gemaakt! Bekijk ons programma hier! Ook de kalenders van onze jeugdploegen zijn reeds beschikbaar.


Voor het tweede jaar op rij promoveren onze dames! Na slechts één jaar in 2e provinciale komen ze komend seizoen uit in 1e provinciale, omwille van hervormingen van de reeksen.


Vrijdag 28 juni werd er een eerste keer verzameld in het Sparrenstadion voor de startvergadering. Lees het verslag via deze link.


Binnen exact 75 dagen begint het nieuwe voetbalseizoen. Dé ideale gelegenheid om al eens kennis te maken met onze toekomstige concurrenten! In vergelijking met vorig seizoen zien we 5 andere namen. We nemen afscheid van Meeuwen dat naar eerste provinciale promoveerde, en van Maasland NO en FC Anadol, die beiden degradeerden naar derde provinciale. Uit eerste provinciale zakt geen enkele ploeg naar de reeks van KFC. Vanuit derde provinciale zien we daarentegen maar liefst 4 promovendi: Eendracht Louwel, Thes Sport B, As-Niel United en Excelsior Hamont. Tot slot is VV Stokkem gefusioneerd met de buren uit Dilsen. We wensen al onze concullega’s alvast veel succes met de voorbereidingen van het nieuwe seizoen!


Danny Hilven wordt de nieuwe coach van onze damesploeg! Hilven is een bekend gezicht in de Ekselse voetbalwereld en is al enkele jaren actief als jeugdtrainer. Afgelopen seizoen was hij coach bij onze U15. Hilven volgt Glen Saenen op, die “Ekselle” dit seizoen naar een derde plaats en bijhorend play-off-1-ticket leidde.


Sofie Burm is de provinciaal voetbalster van het jaar in 2e provinciale B! Onze dames kregen vanavond de kers op de taart in de Versuz te Hasselt, waar Het Belang van Limburg naar jaarlijkse gewoonte met een gala-avond hun laureaten bekend maakte. Met Isabelle De Volder en Sofie Burm waren maar liefst twee van de drie geselecteerden van onze club! Sofie Burm, die haar eerste jaar bij Eksel achter de rug heeft, moch uiteindelijk pronken op het hoogste schavotje. Isabelle De Volder pakte brons. In het elftal van het jaar vonden we zelfs 5 Ekselse namen terug! Met Charlotte Vanchaze, Lore Van Den Bossche en Nathalie de Volder kleurt zelfs de volledige achterlinie groen-rood! Ook onze twee genomineerden voor de verkiezing van provinciaal voetbalster van het jaar konden natuurlijk niet ontbreken in het elftal. Voor Els Bollen, Kimberley Moerman en Tine Vandekerkhof was er bovendien een mooie ereplaats weggelegd.



Dries Bertrands wint Golden Boy Award!Deze dag lijkt wel in het teken te staan van de individuele bekroningen. Niet enkel HBvL bekroont vandaag de sterren van het afgelopen voetbaljaar, ook het opkomende initiatief BFA – Play like a Pro, dat zich focust op de statistische wereld rond het voetbal, reikte vandaag zijn prijzen uit. Dries Bertrands werd in onze reeks verkozen tot GOLDEN BOY, oftewel beste jongere! Na zijn verkiezing tot “KFC Eksel-speler van het seizoen” vorig jaar is het reeds de tweede individuele bekroning voor de centrale verdediger, die ook dit seizoen wederom defensief uitblonk en offensief meer dan geregeld zijn goaltje meepikte. Ook de afscheidnemende Peter Vrysen wordt nog één keer in de bloemetjes gezet en behaalde brons in de “Golden Glove Award” die de beste doelmannen bekroont. Zijn opvolger Raf Hermans behaalde overigens zilver in de Golden Glove Award in derde provinciale. In het HBvL-elftal van het jaar is de groen-rode inbreng ondanks het vice-kampioenschap, veel geringer. We zien geen Ekselse namen bij de 11 laureaten. Karel Bertands en Marijn Bertrands houden met een 12e en een 17e plaats de Ekselse eer enigszins hoog


Peter Vrysen is door onze fans verkozen tot speler van het seizoen! Van de 161 stemmen kreeg hij er 77 achter zijn naam! Bekijk de volledige uitslag en erelijst hier.


De U21 zijn KAMPIOEN! Vandaag werd de kampioenenmatch tegen Kaulille met 6-1 gewonnen. Lees het match- en seizoensverslag op deze pagina en geniet van enkele foto’s van de feestvreugde.


KFC Eksel nam vanavond niet enkel afscheid van seizoen 2018-2019, maar ook van keepertrainer François Daems. 6 jaar geleden kwam hij als tijdelijke kracht onze technische staf versterken, maar hij vertrok nooit meer bij groen-rood en was 5 seizoenen lang onze trouwe keeperstrainer. Na de wedstrijd werd François op het terrein nog in de bloemetjes gezet door het bestuur en de vier doelmannen die hij dit seizoen onder zijn hoede had. Ook via deze weg: Bedankt François! Volgend seizoen zal hij opgevolgd worden door Peter Vrysen.


Een provinciale club die zijn fans laat beslissen over zijn nieuwe shirts, in Eksel kan het allemaal! Exact vijf dagen terug startten we onze zoektocht naar een nieuw home-shirt voor het komende seizoen. In nog geen week tijd stemden maar liefst 290 (!) fans op hun favoriete ontwerp. Een absoluut record in onze social-media-geschiedenis! De meningen waren verdeeld, maar met 40.3% van de stemmen kenden we uiteindelijk toch een overduidelijke winnaar! Het retro-ontwerp met diagonale rode streep viel bij het merendeel van onze aanhang in de smaak, een shirt dat doet denken aan dat waarin groen-rood rond de eeuwwisseling in actie kwam. Kledingsponsor Patrick kan nu aan de slag met jullie wens.


Eksel nam zondag ook afscheid van clubmonument Peter Vrysen. Hij verdedigde maar liefst 9 jaar ons doel. Lees ons dankwoordje hier.


Dankzij winst op de slotspeeldag is KFC Eksel VICE-KAMPIOEN! Onze beste seizoensprestatie sinds 1982!