[portfolio_slideshow]

Activiteiten deze week

Share

 

 • Danny Hilven wordt de nieuwe coach van onze damesploeg! Hilven is een bekend gezicht in de Ekselse voetbalwereld en is al enkele jaren actief als jeugdtrainer. Afgelopen seizoen was hij coach bij onze U15. Hilven volgt Glen Saenen op, die “Ekselle” dit seizoen naar een derde plaats en bijhorend play-off-1-ticket leidde.

 

 • Sofie Burm is de provinciaal voetbalster van het jaar in 2e provinciale B! Onze dames kregen vanavond de kers op de taart in de Versuz te Hasselt, waar Het Belang van Limburg naar jaarlijkse gewoonte met een gala-avond hun laureaten bekend maakte. Met Isabelle De Volder en Sofie Burm waren maar liefst twee van de drie geselecteerden van onze club! Sofie Burm, die haar eerste jaar bij Eksel achter de rug heeft, moch uiteindelijk pronken op het hoogste schavotje. Isabelle De Volder pakte brons. In het elftal van het jaar vonden we zelfs 5 Ekselse namen terug! Met Charlotte Vanchaze, Lore Van Den Bossche en Nathalie de Volder kleurt zelfs de volledige achterlinie groen-rood! Ook onze twee genomineerden voor de verkiezing van provinciaal voetbalster van het jaar konden natuurlijk niet ontbreken in het elftal. Voor Els Bollen, Kimberley Moerman en Tine Vandekerkhof was er bovendien een mooie ereplaats weggelegd.

 

 • Dries Bertrands wint Golden Boy Award!Deze dag lijkt wel in het teken te staan van de individuele bekroningen. Niet enkel HBvL bekroont vandaag de sterren van het afgelopen voetbaljaar, ook het opkomende initiatief BFA – Play like a Pro, dat zich focust op de statistische wereld rond het voetbal, reikte vandaag zijn prijzen uit. Dries Bertrands werd in onze reeks verkozen tot GOLDEN BOY, oftewel beste jongere! Na zijn verkiezing tot “KFC Eksel-speler van het seizoen” vorig jaar is het reeds de tweede individuele bekroning voor de centrale verdediger, die ook dit seizoen wederom defensief uitblonk en offensief meer dan geregeld zijn goaltje meepikte. Ook de afscheidnemende Peter Vrysen wordt nog één keer in de bloemetjes gezet en behaalde brons in de “Golden Glove Award” die de beste doelmannen bekroont. Zijn opvolger Raf Hermans behaalde overigens zilver in de Golden Glove Award in derde provinciale. In het HBvL-elftal van het jaar is de groen-rode inbreng ondanks het vice-kampioenschap, veel geringer. We zien geen Ekselse namen bij de 11 laureaten. Karel Bertands en Marijn Bertrands houden met een 12e en een 17e plaats de Ekselse eer enigszins hoog

 

 •  Met ons jeugdtornooi kunnen we definitief een punt zetten achter seizoen 2018-2019. Dat betekent ook dat we aan de terreinwerken kunnen beginnen om tegen de start van het nieuwe seizoen terug 4 biljartvlakke, groene grasmatten aan onze spelers kunnen voorschotelen. Op dinsdag 7 mei (18u30) kunnen we wederom heel wat helpende handen gebruiken om de velden op te vullen met zwarte zand. Neem je schop mee en steek de handen uit de mouwen!

 

 • Het seizoen mag er dan wel op zitten, dat wilt niet zeggen dat het dit weekend windstil is in het Sparrenstadion, integendeel! Vrijdag, zaterdag én zondag (3-4-5 mei) ontvingen we maar liefst 63 ploegen oftewel 625 jeugdspelers voor ons jaarlijks jeugdtornooi.

 

 • Peter Vrysen is door onze fans verkozen tot speler van het seizoen! Van de 161 stemmen kreeg hij er 77 achter zijn naam! Bekijk de volledige uitslag en erelijst hier.

 

 • De U21 zijn KAMPIOEN! Vandaag werd de kampioenenmatch tegen Kaulille met 6-1 gewonnen. Lees het match- en seizoensverslag op deze pagina en geniet van enkele foto’s van de feestvreugde.

 • KFC Eksel nam vanavond niet enkel afscheid van seizoen 2018-2019, maar ook van keepertrainer François Daems. 6 jaar geleden kwam hij als tijdelijke kracht onze technische staf versterken, maar hij vertrok nooit meer bij groen-rood en was 5 seizoenen lang onze trouwe keeperstrainer. Na de wedstrijd werd François op het terrein nog in de bloemetjes gezet door het bestuur en de vier doelmannen die hij dit seizoen onder zijn hoede had. Ook via deze weg: Bedankt François! Volgend seizoen zal hij opgevolgd worden door Peter Vrysen.

 

 • KFC Eksel won zijn terugmatch tegen Bregel Sport met 3-2, maar dat volstond niet om door te stoten naar de volgende ronde van deze eindronde. Eksel zal ook volgend seizoen actief zijn in 2e provinciale.

 

 • Onze dames beëindigden het seizoen met een klinkende overwinning. In Bokrijk werd het 2-7. De match vormde tevens het afscheid van coach Glen Saenen. Zijn speelsters hadden dan ook een fraai spandoek voor hun trainer gemaakt. Lees het relaas van de partij hier.

 • Voor het tweede jaar op een rij slaan het Rode Kruis en onze spelersgroep de handen in elkaar. Vandaag start de alom bekende stickeractie van het Rode Kruis. Onze spelers helpen dit weekend met de verkoop van deze stickers. Je kan ons vinden aan de Delhaize in Hechtel en Eksel en aan de Spar in Wijchmaal. Daarenboven zullen we zowel vrijdag(avond) als zaterdag in het Sparrenstadion stickers verkopen. Aarzel niet en steun zo niet enkel onze spelerspot, maar ook en vooral het goede doel!

 

 • In het eerste duel van de eindronde ging Eksel zwaar de boot in bij Bregel. Het werd 4-0. Lees het verslag op deze pagina.

 

 • Een provinciale club die zijn fans laat beslissen over zijn nieuwe shirts, in Eksel kan het allemaal! Exact vijf dagen terug startten we onze zoektocht naar een nieuw home-shirt voor het komende seizoen. In nog geen week tijd stemden maar liefst 290 (!) fans op hun favoriete ontwerp. Een absoluut record in onze social-media-geschiedenis! De meningen waren verdeeld, maar met 40.3% van de stemmen kenden we uiteindelijk toch een overduidelijke winnaar! Het retro-ontwerp met diagonale rode streep viel bij het merendeel van onze aanhang in de smaak, een shirt dat doet denken aan dat waarin groen-rood rond de eeuwwisseling in actie kwam. Kledingsponsor Patrick kan nu aan de slag met jullie wens.

 

 • Op de voorlaatste speeldag van de play-offs versloegen onze dames Bokrijk Sport met 3-0. Lees het wedstrijdverslag hier.

 

 • Zaterdagvoormiddag daagden zo’n 20 vrijwilligers op om de grasmatten op het C-terrein uit te rollen. Na enkele uren werk is ons derde terrein terug volledig groen! We bedanken graag alle helpende handen! Vanuit de lucht ziet het resultaat er alvast goed uit!

 

 

 • In Hasselt zijn zojuist de affiches voor de eindronde geloot. KFC Eksel zal voorbij het Genkse Bregel moeten wil het verder blijven dromen van eerste provinciale. Op woensdag 24 april (20u) speelt Eksel in Bregel zijn heenwedstrijd. Zaterdag 27 april (20u) vormt ons Sparrenstadion het decor voor de terugmatch. Bregel Sport werd 4e in tweede provinciale B met 56 punten, dat zijn er exact evenveel als Eksel. Bij winst speelt Eksel tegen de winnaar van het duel tussen Henis en Elen. Bij verlies zit het seizoen voor rood-groen er op.

 

 • Sandy De Pachter, die tot vorig seizoen actief was bij groen-rood en 5 seizoenen bij de sterkhouders hoorde, is met zijn nieuwe club Witgoor Sport kampioen geworden in de Antwerpse eerste provinciale. Proficiat Sandy!

 

 • Eksel nam zondag ook afscheid van clubmonument Peter Vrysen. Hij verdedigde maar liefst 9 jaar ons doel. Lees ons dankwoordje hier.
 • Dankzij winst op de slotspeeldag is KFC Eksel VICE-KAMPIOEN! Onze beste seizoensprestatie sinds 1982!
 • In de eerste week van de paasvakantie vond onze jaarlijkse Voetbal4Daagse weer plaats! Zo’n 75 Ekselse talenten sleutelden 4 dagen lang in en rond het Sparrenstadion aan hun sportieve én extrasportieve vaardigheden. Bekijk de foto’s op deze pagina. We danken al onze vrijwilligers die onze 4-daagse weer in goede banen hebben geleid!